Foto Epilasyon

Tarafından gönderildi: LM Magic Life Yorumlar: 0

Foto Epilasyon (IPL) Nedir?

İstenmeyen tüyleri ortadan kaldırmaya yönelik IPL (Intense Pulsed Light) terapisi yaklaşımı başarılı çözümler sağlayabilmektedir. Foto epilasyon (ışığı kullanarak epilasyon) cildin yumuşak hissedilmesini sağlar.

Çevredeki cildi tahrip etmeden kontrollü ışık flaşları, tedavi edilen cildin alanına girer ve kıl folliküllerine emilir. Süreçte oluşan ısı tüyleri ve yeniden büyüme potansiyelini hedefleyerek yok etmeyi amaçlar. IPL’nin esnekliği göz önüne alındığında, sırt, omuzlar, karın ve bacaklar için geniş spot alanlar hızla oluşturulabilir.

Foto epilasyonun avantajları nelerdir?

  • FDA kalıcı tüy dökülmesi için onaylamıştır
  • Tahmini uygulama seansları sayısı ile birlikte oluşturulmuş özelleştirilmiş program söz konusudur
  • Minimum ağrı ve rahatsızlık
  • Geniş yüzey alanları hızla arıtılır
  • Yara izi veya pigmentasyon değişikliği olasılığını en aza indirmek mümkündür

Foto epilasyon için uygun adaylar kimlerdir?

Erkekler, kadınlar ve çocuklar IPL ile tedavi edilebilir. Tedavi, saç rengine, dokusuna ve vücudun konumuna göre özelleştirilmiştir. Herhangi bir renkte kıl: siyah, kahverengi ve kırmızı tedavi edilebilir.

Tüy alma öncesi ve sonrası

IPL, tüyleri termal olarak yok etmek için minimal invaziv bir tarzda çalışır. Uygulamayı hızlı ve rahat yapan şey budur. Tedaviden iki veya üç gün sonra kıllar tekrar ortaya çıkabilir.  İşlem edilecek alan temizlenir. Daha sonra, IPL el parçası kullanılarak, deriye nüfuz eden ve kıl foliküllerinin etkisiz hale getirilmesine başlamak üzere hafif nabız ışıkları gönderilir.

Yan etkiler nadirdir. Hassasiyet, tahriş, yumuşak doku veya kızarıklık bazen uygulama alanında oluşabilir, ancak hızlıca veya birkaç gün içinde çözülür. Bazı durumlarda, cilt hafifçe daha koyu veya daha koyu hale gelebilir. Komplikasyon riskini büyük oranda azaltmak için, güneşe maruz kalmanın, uygulama öncesi ve sonrası 4 hafta boyunca sınırlandırılması gerekir.

Foto epilasyon uygulamasını etkileyen faktörler

Belirli faktörler vücudu ışığa karşı daha hassas hale getirebilir, bu da kişileri uygulamadan hariç tutmaz, ancak danışma sırasında açıklanmalıdır.  Tüyler; Anagen, Catagen ve Telogen olarak adlandırılan üç devirde büyür. IPL, saç en yüksek pigment olduğunda Anagen veya aktif büyüme evresindeki saçlarla en etkin şekilde etkileşime girer, bu nedenle kalıcı tüy azaltılması için çoklu seanslar gerekir. İlk seansta ortalama olarak yaklaşık% 20’lik bir azalma görülebilir ve 4-8 seansta %95’lik bir düşüş gerçekleşebilir.